Op de foto: Ger van den Oetelaar, voorzitter van het Streekfonds Groene Woud (l) en Henk Hoppenbrouwers, voorzitter van de Duurzaamheidsvallei (R) tekenen de overeenkomst van overdracht.

Met het tekenen van de overeenkomst is de pilot definitief overgedragen aan de stichting Duurzaamheidsvallei. Nadere informatie over de pilot wordt u graag verstrekt door het secretariaat

Onder de naam Deltaplan voor het Landschap is Het Groene Woud aan de slag gegaan om een gezonde stad-landrelatie te ontwikkelen. Omdat Het Groene Woud zelf te groot en te divers is om hiermee concreet aan de slag te kunnen is gezocht naar een kleiner, geschikt gebied, tegen een stadsrand aan. De keuze is hierbij in 2008 gevallen op Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven.

Combinatie weide, bos en agrarische bedrijven

Het is een aantrekkelijk, landelijk gebied tussen Oisterwijk en Tilburg. Met veel weilanden, bosjes en agrarische bedrijven. Het is 1.200 ha groot; bijna 2.000 voetbalvelden bij elkaar. Met het Deltaplan voor het Landschap wordt dit gebied nog mooier gemaakt. Er komen landschapselementen bij en er worden nieuwe paden aangelegd. De financiering hiervoor komt vanuit het Streekfonds Het Groene Woud van Stichting Streekrekening Het Groene Woud.

Lees verder…

Overdracht naar Duurzaamheidsvallei

In november 2016 was de officiële afsluiting van het project en wordt de projectleiding, die nu onder verantwoording valt van Streekhuis Het Groene Woud, overgedragen aan de Stichting Duurzaamheidsvallei.

Contactpersonen voor meer informatie

Henk Hoppenbrouwers
voorzitter
06 – 36 56 85 63

Henk de Kort
grondcoördinator
06 – 11 25 25 33