Elk jaar heeft de schrijfwedstrijd, georganiseerd door Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur, samen met bibliotheek Oisterwijk/Moergestel en Stichting Natuurlijk Gezond, hetzelfde thema als dat van de Kinderboekenweek. In 2021 was dat “Worden wat je wil”, een onderwerp dat de kinderen liet fantaseren over hun mogelijk toekomstige beroep.

Op woensdag 6 juli was het eindelijk zover dat groep 7 van De Kikkenduut de welverdiende prijs kon incasseren. Met het verhaal “De hondenmanicure”, geschreven door Pippa Kooijmans, won deze groep de eerste prijs in de schrijfwedstrijd van 2021: een wandeling, onder begeleiding van ter zake kundige natuurgidsen, door de Duurzaamheidsvallei, het landschappelijke gebied ten westen van Oisterwijk dat zich uitstrekt tot de rand van de stad Tilburg.

Goed voorbereid, dankzij Carel Brands speciaal samengestelde lesbrief, kwamen de twintig jongens en meisjes verwachtingsvol samen bij het startpunt, café Mie Pieters, van waaruit ze in drie groepjes de natuur in trokken. Gidsen Henk, John en Job vertelden honderduit over het ontstaan van de vallei, de dieren en planten die er groeien en daagden de kinderen uit met vragen en leuke anekdotes.

Na anderhalf uur op avontuur was het de kinderen ongetwijfeld duidelijk dat er ook op het gebied van natuurbeheer heel wat interessante beroepen te vinden zijn! Jammer genoeg gaat dat niet op voor de natuurgids, want dat zijn nog altijd vrijwilligers. En daarom danken we Henk, John en Job nog eens extra voor hun bevlogen verhalen en enthousiasme!